De verloren zoon

Het verhaal van de verloren zoon is een bijzonder verhaal dat Jezus heeft verteld. Je vindt het verhaal in de Bijbel (Klik hier om het verhaal te lezen).

Jezus vertelde na elkaar drie verhalen over iets dat verloren was en weer werd gevonden. Het eerste verhaal gaat over één schaap uit een kudde van honderd, dat afdwaalde (Lees hier). In het tweede verhaal vertelt Jezus over een vrouw die een geldstuk kwijtraakte (Lees hier).

Het derde verhaal is al snel ‘het verhaal van de verloren zoon’ gaan heten. Op een dag vraagt een zoon zijn vader om zijn deel van de erfenis en vertrekt naar een ver land, en geeft daar al zijn geld uit. Als het op is, verdwijnen zijn vrienden en kan hij alleen een onderbetaald baantje krijgen als varkenshoeder. Dan besluit hij terug te gaan naar huis. En hij wordt verrast door de reactie van zijn vader bij zijn terugkomst.

Het verhaal gaat over een jongen die zijn eigen keuzes wil maken en de wereld wil ontdekken. Maar het gaat vooral over het hart van een vader. Jezus zei later dat hij de Vader – zijn Vader – bekend wilde maken. Oftewel, wie is God? Nou, dit verhaal gaat over een vader die op God lijkt.

Wil je meer ontdekken? Doe dan de cursus “Waarom Jezus?” »

Tagged with →